A mezoterápia

A mezoterápia pozitív hatásai

A mezoterápia egy innovatív eljárás, amely az utóbbi években egyre népszerűbbé vált a bőrápolásban. A kezelés során hatóanyagkoktélt juttatnak a bőr középső (mezoderma) rétegébe, ami számos pozitív hatással jár, beleértve a ráncok csökkenését, a bőr feszességének növekedését, a pigmentációk elhalványodását és a rugalmasság fokozódását.

Mi az a mezoterápia?

Maximálisan személyre szabott eljárás, amely alkalmával különböző hatóanyagokat, vitaminokat, boostereket, aminosavakat, ásványi anyagokat és egyéb bőrápoló szereket (pl. hyaluronsavat) juttatnak a bőrbe. A beadható anyagok száma mára már elérte a százat, így a bőrstimuláló és fiatalító mixtúrák mellett kiválóan használható például injekciós zsírbontásra, vagy fejbőrön alkalmazva a hajhullás megszüntetésére. A műtét nélküli zsíreltávolítás mellett sikeresen alkalmazható a narancsbőr végleges eltávolítására is.

A bejuttatott összetevők nem csupán hatóanyagaik által javítják a bőr állapotát, hanem maga a bejuttatási mechanizmus is pozitív hatásokkal jár. A mezodermába kerülő komponensek megemelik a bőrt, feszesebbé teszik a környező szöveteket és javítják a vérkeringést. A vékony tűk a szúrás hatására apró csatornákat nyitnak a bőrön, ami fokozott sejtosztódási folyamatokat és kollagénindukciót indít el a mélyebb rétegekben. Ebből adódóan a kezelést követő napokban, hetekben a bőr fokozatosan válik feszesebbé és tónusosabbá.

Milyen előnyökkel jár a mezoterápia?

A beavatkozás rövidsége (30-60 perc) ellenére hatása hosszú távon érezhető marad, lássuk milyen pozitív látható és érzékelhető változásokat eredményez:

  • Ráncok csökkentése: a már említett sejtmegújítási folyamatok és a kollagénindukciós hatás fokozatosan fejti ki hatását.
  • Bőr feszesítése: szintén a kollagén és elasztin képződésnek köszönhető eredmény, kéz a kézben jár a ránccsökkentéssel.
  • Tónusosság, rugalmasság fokozódása: a bejuttatott hatóanyagok és a bőr természetes megújuló folyamatainak köszönhetően a bőr fiatalosabb érzetűvé és megjelenésűvé válik.
  • Pigmentációk csökkentése: egyes koktélok segíthetnek a pigmentfoltok, májfoltok, öregedési foltok és napfoltok elhalványításában is.
  • Hajhullás megszüntetése: ennek számos oka lehet, azonban helyi hatóanyag bejuttatással a fejbőr célzottan kaphatja meg a szükséges vitaminokat, így a hajhullás mérsékelhető, sőt fokozható a haj növekedése is.
  • Zsírbontás: az injekciós zsírbontás során kifejezetten a zsírszövetekbe juttatható a hatóanyag, amely segít lebontani a felesleges zsírt, a szervezet pedig megszabadul ezektől a zsírsavaktól a természetes kiválasztó folyamatoknak köszönhetően.
  • Narancsbőr megszüntetése: hasonlóan a zsírbontáshoz a zsírsejtek mérete csökkenthető, így a kezelt bőr simább és feszesebb lesz mezoterápia után.

a bőrproblémák kezelése mellett innovatív bőrápolási módszer, ami segít a bőr egészségének és fiatalos megjelenésének megőrzésében. A meghatározott kezelési terv alapján történik meghatározásra az ajánlott kezelésszám, ahogyan a beinjektált koktél összetétele is a páciens igényei alapján kerül összeállításra. Az IdealMed Orvos-Esztétikai Centrum személyre szabott szépülést kínál páciensei számára, hogy a mezoterápia végeredménye a lehető leglátványosabb legyen.